latinica  ћирилица
20/09/2021 |  14:50 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Arlov čestitao Dan opštine Gračanica i pružio podršku Srbima na KiM

Povodom obilježavanja Dana opštine Gračanica, sutra 21. septembra, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uputio je čestitku rukovodstvu i građanima ove opštine.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

- Rukovodstvu i građanima opštine Gračanica srećan Dan opštine koji proslavljate sutra 21, septembra na Malu Gospojinu jedan od velikih praznika i slava Srpske Pravoslavne Crkve. Proslavljate ga ponosno i hrabro u neobičnim i teškim okolnostima koji vas pritiskaju već više od dvije decenije. Želim vama i građanima, srpskom narodu prosperitet, normalan i miran život, veći natalitet i da čuvate vašu Gračanicu i jednu od najvećih naših svetinja manastir Gračanicu. Ponosan sam što sam uvijek sa vama i znajte da će uvijek u narednim godinama vaša djeca biti rado dočekana od Odbora i Republike Srpske - navodi u saopštenju Arlov.

Srpskom narodu na KiM uputio je podršku za, kako kaže, opravdan demokratski bunt, ali  i za mirno, demokratsko i politiki rješavanje novonastale krize uvođenja reciprociteta registarskih tablica koje je Priština počela danas primjenjivati na prelazima Јarinje i Brnjak.

- Bilo je za očekivati da će Priština primijeniti i tu vrstu presije da pokaže svoje djelovanje na prostoru čitavog Kosmeta. Ali sigurno nije bila potrebna ovolika demonstracija sile koja izaziva opravdan nemir kod vas koji svi razumijemo i brinemo za vas. Rješavanje pitanja registarskih tablica je pravno, civilno i civilizovano pitanje koje se treba rješavati u normalnim civilnim poslovima a ne nikako specijalnim jedinicama i silom - navodi Arlov.