latinica  ћирилица
20/09/2021 |  15:50 ⇒ 16:47 | Autor: RTRS

Ugovor za izgradnju vjetroelektrane Hrgud

Delegacija MH Elektroprivreda Republike Srpske na čelu sa izvršnim direktorom za investicije i razvoj Јovicom Vlatkovićem potpisala je sa "GOPA Intec International energy Consultants" ugovor za PIK konsultanta za izradu projektne dokumentacije i nadzora na izgradnji vjetroelektrane Hrgud.
Delegacija MH Elektroprivreda Republike i Јovica Vlatković potpisala je Ugovor sa njemačkom „GOPA Intec International energy Consultants“ - Foto: RTRS
Delegacija MH Elektroprivreda Republike i Јovica Vlatković potpisala je Ugovor sa njemačkom „GOPA Intec International energy Consultants“Foto: RTRS

U narednom periodu slijedi priprema tenderske dokumentacije za izgradnju prve vjetroelektrane u Srpskoj instalisane snage 48 MW i prosječne godišnje proizvodnje 126 GWx.

Vrijednost projekta je 64,285 miliona eura, od čega je 60 miliona obezbijedila njemačka KFW banka, a ostatak je iz vlastitih sredstava.

Ovo je značajan iskorak u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, a Elektroprivreda Republike Srpske opredjeljena je da u narednom periodu izgradi objekte iz obnovljivih izvora instalisane snage 1.000 MWh.