latinica  ћирилица
20/09/2021 |  17:22 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

Ilić: Podrška Nacrtu, uz uvažavanje prijedloga većine u dokumentu za 2022. godinu

Odbornici SNSD-a u Skupštini grada Banjaluke podržaće sutra Nacrt rebalansa budžeta ukoliko gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obeća da će u prijedlog ovog dokumenta za narednu godinu biti uvrštene politike koje propagira skupštinska većina, rekao je danas član Predsjedništva banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Mladen Ilić.
Mladen Ilić (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija) -
Mladen Ilić (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

On je naveo da je drugi scenario koji može da se dogodi taj da Nacrt rebalansa budžeta bude vraćen na doradu kako bi se uvrstio minimum zahtjeva odbornika.

- Naša želja je da grad nastavi funkcionisati, a svjestan sam da tome mnogo doprinosi rebalans budžeta. Ukoliko ne naiđemo na razumijevanje sutra u diskusijama i ukoliko gradonačelnik ne uvaži sve one stavove koje ćemo mi kroz diskusije spomenuti, onda ćemo takav nacrt rebalansa budžeta vratiti - rekao je Ilić.

On je istakao da, ukoliko odbornici budu imali čvrsto obećanje gradonačelnika da će biti ispunjeni zahtjevi, sastanci kakav su imali danas biće praksa i rebalans budžeta će biti podržan.

- Nacrt rebalansa budžeta, koji ćemo sutra imati pred nama na skupštinskom zasjedanju, isključio je sve politike koje smo mi zagovarali, a uvedene su nekakve zamjenske stvari - rekao je Ilić.

On je napomenuo da nema potrebe da se preispituje snaga Skupštine.

- I nas su birali građani i naša je dužnost da zastupamo njihove politike. Usvajanjem budžeta za ovu godinu dali smo šansu gradskoj administraciji da uradi ono što je zamislila, ali nakon 10 mjeseci možemo vidjeti da ništa nije urađeno - rekao je Ilić.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da na radno-konsultativnom sastanku, koji su odbornici danas održali sa Stanivukovićem o nacrtu rebalansa, nisu donesene nikakve određene odluke kada je riječ o toku sutrašnje sjednice.

- Dosta stavki Nacrt ne sadrži, kao što su naknade zdravstvenim radnicima, umanjen je dio za jednokratnu pomoć penzionerima, te su skinute stavke koje se odnose na boračke kategorije - naveo je Topić.

On je istakao da ne postoji nikakva komunikacija gradonačelnika sa odbornicima, koji su legitimno birani od građana.

- Dovedeni smo u situaciju da sa gradonačelnikom komuniciramo preko sredstava informisanja, medija i društvenih mreža. Odbornici nisu upoznati o projektima za razvoj grada, dok gradonačelnik hoda po gradu, obećava i onda se nama serviraju stavke koje treba da prihvatimo - rekao je Topić.