latinica  ћирилица
20/09/2021 |  18:35 ⇒ 18:56 | Autor: SRNA

Formirana dva predmeta u vezi sa nezakonitim snimanjem

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je na osnovu prijava formiralo dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiocima u Posebnom odjeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u vezi sa nezakonito snimljenim razgovorom generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića i glavnog tužioca BiH Gordane Tadić.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: klix.ba
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: klix.ba

- Povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužilaštva BiH, a u vezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka Tadićeve, možemo potvrditi da je Tužilaštvo BiH zaprimilo dvije krivične prijave, protiv direktora OBA BiH, zbog više krivičnih djela, između ostalog, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja navedeno je u saopštenju.

U saopštenju da ističe da se u prijavama navode i nezakonitosti korištenja finansijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i preduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim licima.

- Takođe, u okviru predmeta, Tužilaštvo BiH će sa partnerskim institucijama, preduzeti sve potrebne aktivnosti, na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave - dodaje se u saopštenju.

U federalnim medijima pojavio se 40-minutni tonski snimak sastanka Mehmedagića i Tadićeve.

Iz OBA je saopšteno da je pokrenuta procedura vještačenja nezakonito snimljenog razgovora između Mehmedagića i Tadićeve, kako bi se utvrdilo ko je snimao njihov sastanak.