latinica  ћирилица
20/09/2021 |  19:43 | Autor: RTRS

Banjalučka predstava "Stranci u noći" gostuje u Nišu

Predstava "Stranci u noći" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke gostuje na sceni Narodnog pozorišta Niš, u ponedeljak 27. septembra, u okviru manifestacije Dani Srpske u Srbiji.
Predstava "Stranci u noći" (Foto: np.rs.ba) -
Predstava "Stranci u noći" (Foto: np.rs.ba)

Autor komada je Ana Đorđević, a Slađana Kilibarda potpisuje adaptaciju dramskog teksta i režiju predstave. Pisana je po motivima višestruko nagrađivanog italijanskog filma "Potpuni stranci".

- "Stranci u noći" nisu samo puki prikaz uticaja razvoja tehnologije (u konkretnom slučaju mobilnih telefona i društvenih mreža) na međuljudske odnose. Oni su minuciozni portret ogoljenosti i samoće današnjeg modernog svijeta. Sa partnerom ili solo, sa potomstvom ili bez njega, ljubav kao iskonska potreba za pripadanjem, modernom čovjeku postaje teren iskliznuća. Strah od iskrenog pripadanja pretvara se u strah od života kao takvog. Zato je lakše navući masku i biti neko drugi, otporan, neranjiv i svemoguć - rekla je rediteljka Slađana Kilibarda.

U predstavi igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.