latinica  ћирилица
20/09/2021 |  21:14 ⇒ 21/09/2021 | 09:47 | Autor: SRNA

Cvijanović: Banjaluka zahtijeva posvećenost, nije zaslužila igrarije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Banjaluka veliki resursni centar Srpske i da zahtijeva veliku posvećenost, te da ne zaslužuje igrarije koje pravi njen gradonačelnik Draško Stanivuković.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da su ovom gradu potrebni ozbiljni političari, a ne gradonačelnik koji se "voza na nekim trotinetima i pravi kakve smijurije".

- Večeras sam na medijima mogla vidjeti šta on radi - stane na trotinet, vozika se unaokolo i pušta neke zvuke. Ako ste gradonačelnik, treba da se latite nekog posla i da obiđete sve i jednu mjesnu zajednicu, da evidentirate šta su to potrebe građana, morate da razgovarate sa skupštinskom većinom i da vidite šta su prioriteti, na koji način da usvojite ono što je važno - rekla je ona u Banjaluci.

Govoreći o krivičnoj prijavi koju je Stanivuković najavio protiv nje zbog, kako je rekao, govora mržnje, predsjednica Srpske je istakla da je "njega povrijedilo to što je nesposoban, nedorastao da vodi ovaj grad".

- Nemam ništa protiv toga da su građani ti koji treba da izaberu. Oni su izabrali, ali ja imam pravo da kažem da je gradska vlast apsolutno nesposobna. Oni žive u nekoj sferi igrarija i ne bave se ničim ozbiljnim u ovom gradu - rekla je ona.

Predsjednica je ponovila da je Stanivuković nedorastao da obavlja funkciju gradonačelnika, jer nije sposoban, te da nije tačno da je time uvrijedila Banjalučane, kao što on kaže, ili da je to jezik mržnje.

- To nije jezik mržnje, nego surova realnost u koju živimo - istakla je predsjednica Cvijanović, koja je i potpredsjednica SNSD-a.

Stanivuković je najavio tužbu i protiv predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Vlade Đajića, zbog kako kaže, klevete.

Komentarišući prijavu, Đajić je rekao da Banjaluka u ovom trenutku nema gradonačelnika jer Stanivuković ne radi svoj posao, dodajući da jedva čeka da dođe na sud i dokaže svoje riječi.