latinica  ћирилица
21/09/2021 |  09:07 ⇒ 09:49 | Autor: RTRS

Uručeni ključevi za 20 interno raseljenih porodica u Bratuncu (FOTO)

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Ljubo Ninković uručio je 20. septembra 2021. godine ključeve za 20 interno raseljenih lica u Bratuncu, u ulici 17. aprila, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.
Bratunac, uručenje ključeva (Foto: Vlada Srpske) -
Bratunac, uručenje ključeva (Foto: Vlada Srpske)

Otvaranju zgrade su prisutvovali i ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić kao i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić.

Izgradnja ovog višeporodičnog objekta je realizovana u okviru Projekta CEB 2, jednog od zajedničkih projekata za rješavanje stambenih pitanja interno raseljenih lica, a realizuje se iz kreditnih sredstava Vlade Srpske, navodi se u saopštenju.

Bratunac, uručenje ključeva (Foto: Vlada Srpske)

Ukupna vrijednost radova, zajedno s opremanjem i učešćem opštine, iznosi 1.667.007,72 KM, od čega je Vlada Srpske izdvojila 1.439.595,43 KM.  

- Projekat CEB 2 zamišljen je kao projekat kojim bi trebalo da se zatvore svi vidovi kolektivnih smještaja u Republici Srpskoj. Ukupna vrijednost dosad utrošenih sredstava, uzimajući u obzir i učešće lokalnih zajednica i kreditnih sredstava Vlade Srpske, je oko 57 miliona KM - izjavio je Ninković.

Ninković je korisnicima poželio da dugo i u zdravlju koriste svoje nove stanove.