latinica  ћирилица
21/09/2021 |  09:10 | Autor: SRNA

U Melburnu zatvorena gradilišta

Više stotina ljudi izašlo je na proteste u Melburnu nakon što su vlasti na dvije sedmice zatvorile gradilišta u gradu, uz obrazloženje da često kretanje radnika izaziva širenje virusa korona.
Melburn (foto:wallpaperscraft.com) -
Melburn (foto:wallpaperscraft.com)

Odluka da se obustave građevinske aktivnosti u Melburnu donijeta je nakon demonstracija praćenih nasiljem protiv obavezne vakcinacije.

Vlasti australijske države Viktorija saopštile su da svi građevinski radnici do kraja sedmice moraju da prime najmanje jednu dozu vakcine.

- Krizni štab nije imao drugog izbora osim da predloži pauziranje rada u građevinskom sektoru na dvije sedmice kako bi se poboljšala saradnja u oblasti vakcinacije i usporilo širenje virusa - naglasio je ministar zdravlja Viktorije Martin Foli.

Na snimcima emitovanim na televiziji i objavljenim na društvenim mrežama vide se demonstranti na ulicama Melburna kako pale baklje i uzvikuju slogane dok ih prati policija na konjima i u opremi za suzbijanje nemira.

Australija je uvela mjere blokade u Sidneju, Melburnu i Kanberi radi sprečavanja širenja delta soja virusa korona, ali ove regulative izazvale su brojne demonstracije. Tokom vikenda je uhapšeno više stotina ljudi.