latinica  ћирилица
21/09/2021 |  10:27 | Autor: SRNA

Gujon: Za 10 dana kampanje za zaštitu imovinskih prava Srba u FBiH više od 500 poziva

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon izjavio je da je za deset dana kampanje Srbije i Republike Srpske za zaštitu imovinskih prava Srba u Federaciji BiH stiglo više od 500 poziva Srba, što je već sada 10 odsto ukupnog broja ljudi koji su se javili tokom prethodne 3,5 godine.
Arno Gujon - Foto: Facebook
Arno GujonFoto: Facebook

Gujon je istakao da očekuje da taj broj raste još više u narednom periodu, zahvaljujući dodatnom oglašavanju na društvenim mrežama i angažovanju svakoga u dijeljenju ovih informacija.

- Hvala svima na velikoj podršci, nastavićemo ovim tempom u narednom periodu, nema odustajanja - istakao je direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja djeluje pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

U FBiH u toku je usklađivanje podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige, takozvana harmonizacija podataka, objavljeno je na sajtu Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Prilikom ovog procesa pripadnici srpskog naroda mogu da izgube pravo na imovinu, koja je u njihovom vlasništvu ili posjedu.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu poziva sve pripadnike srpskog naroda porijeklom iz FBiH koji se nalaze u dijaspori da se jave na telefone +387 55490940 ili Viber i Vocap: + 387 65 090-040.

Srbi porijeklom iz FBiH koji se nalaze u dijaspori mogu da se obrate i putem mejla: banjaluka@rgurs.org, Fejsbuka i Instagrama @kancelarijezapravnupomoc.

Oni mogu da se obrate i Odboru za zaštitu prava Srba u FBiH na adrese: odborzazastitupravasrbaufbih@gmail.com ili putem Fejsbuka @srbiufederacijibih ili Tvitera TW @OdborF.