latinica  ћирилица
21/09/2021 |  11:30 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Đokić sa rukovodstvom RiTE Ugljevik (VIDEO)

Restrukturiranje privrednih preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske, bila je tema razgovora resornog ministra Petra Đokića sa rukovodstvom Rite Ugljevik. Đokić je najavio će Srpska jačati svoj energetski sektor kroz reformu i nove investicije. Rite Ugljevik zajedno sa kineskim partnerima planira izgradnju fabrike gipsa, a ova investicija vrijedna je 55 miliona evra.
Đokić sa rukovodstvom RiTE Ugljevik - Foto: RTRS
Đokić sa rukovodstvom RiTE UgljevikFoto: RTRS

Ministar je istakao da očekuje da taj proces bude kvalitetno urađen u ugljevičkom gigantu obzirom da je su u njemu uposleni visoko obrazovani kadrovi.

- Sve je to posljedica novog zakona o električnoj energiji čime smo definisali novi put Elektroprivrede Srpske i svih njenih dijelova. Mora voditi računa o svium troškovima, da se oni svi maksimalno smanje da se upravlja odgovornije svim rashodima - naglasio je Đokić.

Rukovodstvo RiTE Ugljevik je ministra upoznalo sa predstojećim investicijama kao što je izgradnja fabrike gipsa sa kineskim partnerom vrijedna 55 miliona evra.

- Očekujemo da 1. decembra potpišemo ugovor vrijedan 55 miliona evra. Zaposliće se više do 90 ljudi i on je veliki projakat za ovu regiju I Republiku Srpsku uopšte - poručio je Čedomir Stojanović, direktor RiTE Ugljevik.

RiTE Ugljevik je ispunio dosadašnji plan proizvodnje od preko milion megavat sati električne energije i preko milion kubika uglja.