latinica  ћирилица
21/09/2021 |  14:16 ⇒ 14:23 | Autor: SRNA

Crna Gora: Zbog posjedovanja oružja uhapšena tri lica, od kojih dva maloljetna

Podgorička policija podnijela je krivične prijave protiv tri lica, od kojih su dva maloljetna, zbog posjedovanja oružja i municije.
Podgorica - oduzeto oružje i municija - Foto: SRNA
Podgorica - oduzeto oružje i municijaFoto: SRNA

Krivične prijave su podnesene protiv lica čiji su inicijali N.M. /17/, E.A. /17/ i M.Š. /64/.

- Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi maloljetni N.M, gdje je pronađena automatska puška M70 sa okvirom i devet komada municije - saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da su N.M. i E.A. pucali iz oružja 19. septembra poslije podne na obali Morače u naselju Donja Gorica.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, N.M. i E.A. su lišeni slobode i protiv njih je podnesena krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je danas pretresla porodičnu kuću i pomoćne prostorije koje koristi M.Š. u Golubovcima.

- Tom prilikom pronađeni su revolver `magnum 357` sa šest komada municije, lovačka puška sa 50 komada municije i malokalibarska puška, sve u ilegalnom posjedu - piše u saopštenju.

O svim preduzetim mjerama upoznat je postupajući tužilac, prema čijem je nalogu M.Š. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.