latinica  ћирилица
21/09/2021 |  15:21 | Autor: SRNA

Srpska serija prvi put u selekciji Kanskog festivala (VIDEO)

Kriminalistička serija "Kljun" prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu, objavili su danas organizatori na konferenciji u Parizu.
Serija "Kljun" (Foto:  PROMO) -
Serija "Kljun" (Foto: PROMO)

Serija, ne samo da je prva iz Srbije već i iz ovog dijela Evrope, koja se našla u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine u Kanu na festivalu koji se održava od 8. do 13. oktobra, prenosi TV N1.

Riječ je o kriminalističkoj seriji koja je snimljena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Јelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Јovanović, Ljubiša Milišić i devojčica Drena Mršić.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada ambiciozna detektivka Sonja Kljun dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju.

Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zavjeru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković, a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je "Delirijum films".