latinica  ћирилица
21/09/2021 |  15:38 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

Kovačević: Sjednica nije održana, Dodik nikada neće prekršiti zaključke NSRS (VIDEO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je danas za RTRS da nikakva telefonska sjednica Predsjedništva nije održana, kao što su otpočetka znali i tvrdili iz kabineta srpskog člana Milorada Dodika, te da Dodik sigurno nije ni na koji način prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Ono što zabrinjava jeste da postoje određeni mediji u Srpskoj i opozicione stranke koje više vjeruju /predsjedavajućem Predsjedništva BiH/ Željku Komšiću nego Dodiku i nama iz njegovog okruženja. Dodik je inicirao sastanak svih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj, podržao tada sve zahtjeve i prijedloge opozicionih stranaka i on je neko ko sigurno nikada ni na koji način neće prekršiti zaključke stranaka i NSRS - istakao je Kovačević.

On ističe da je "potpun jasno da Komšić ne odustaje od jednog manira mahale u vođenju svoje politike i da konstantno pribjegava takvim stvarima".

- Јa sam čak rekao da je postalo prilično dosadno konstantno demantovati te sitne podvale kojima on stalno pribjegava - od toga da je održana nekakva telefonska sjednica i da je Dodik prekršio zaključke, do toga da ode na zasjedanje Generalne skupštine UN bez odluke Predsjedništva, što je isto tako apsolutno nedopustivo - naglasio je Kovačević.

On je dodao da je iz onoga što je Komšić rekao na sastanku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guteresom, samo još jednom potvrđeno da on definitvno nije govorio u ime BiH, jer, kako kaže, onako sramne i neistinite tvrdnje možda može reći u ime svoje "kombi" stranke i tzv. "Zlatnih ljiljana" ili možda u ime građana kojima je zabranjen ulazak u svim opštinama sa većinskim hrvatskim stanovništvom, ali to sigurno ne može reći u ime zajedničkih institucija BiH, a pogotovo ne u ime Republike Srpske.

Iz svega toga, kaže, jasno je ko nanosi štetu BiH.

- Oni nanose štetu BiH jer u potpunosti urušavaju njene institucije u koje se navodno zaklinju, a ustvari su oni ti koji je urušavaju - poručuje Kovačević.

Kovačević naglašava da Dodik nikada neće povući nijedan potez na štetu Republike Srpske, da nikada neće ići suprotno stavovima NSRS i usaglašenim stavovima parlamentarnih stranaka iz Srpske.

- To je nešto što je apsolutno sigurno, ovo nije priča za jedan dan, ovo je mnogo ozbiljnija stvar i na ovome ćemo istrajati dok se sramni zakon koji je nametnuo posljednji visoki predstavnik Valentin Incko ne povuče i poništi - rekao je on.