latinica  ћирилица
21/09/2021 |  16:21 ⇒ 16:31 | Autor: SRNA

Velika priznanja za proizvođače iz Srpske na Sajmu u Novom Sadu

Kompanija Vitaminka iz Banjaluke i Vitinka iz Kozluka okitile su se velikim priznanjima za kvalitet proizvoda na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, istakao je Bojan Mijatović, pomoćnik za marketing direktora firme Viva ko koja se bavi plasmanom proizvoda navedenih kompanija.
Bojan Mijatović, pomoćnik marketing direktora "Viva ko" - Foto: SRNA
Bojan Mijatović, pomoćnik marketing direktora "Viva ko"Foto: SRNA

On je naveo da je riječ o dva velika šampionska pehara i 14 zlatnih medalja, od kojih 11 velikih zlatnih medalja za izuzetan kvalitet njihovih proizvoda.

- Velika priznanja Novosadskog sajma stigla su u prave ruke, jer su nagrađeni proizvodi Vitinke i Vitaminke, posebno sokovi i zimnica, koji su kvalitetniji čak i od onih iz kućne radinosti. U njima nema konzervansa, niti bilo kakvih vještačkih dodataka, a prave se na tradicionalna način - rekao je Srni Mijatović.

Mijatović kaže da su posebnu pažnju sajamskih posjetilaca izaziva novi proizvod Vitaminke kiseli krastavci sa medom i paprikom.

- Kombinacija slatkog, ljutog i kiselog, nešto je savim novo na tržištu, a taj proizvod dobitnik je Velike zlatne medalje Novosadskog sajma. Osim, toga ništa manju pažnju ne izazivaju ni Vitaminkini ajvar i marmelade, džemovi, pekmezi i sokovi. Vitinka plijeni pažnju posjetilaca prirodnom izvorskom vodom, gaziranom mineralnom vodom, kao i potrošačima dobro znanim sokovima - naveo je on.

Prema njegovi riječima, Vitaminka i Vitinka zasad najveći dio proizvodnje plasiraju na tržište BiH.

- Što se tiče plasmana proizvoda u Srbiju, Vitaminka je na pragu njenog tržišta, a Vitinka je već na njemu i osvaja ga. Ovih dana Vitinka će svoje proizvode početi da prodaje i u Novom Sadu. Riječ je o mineralnoj vodi i sokovima - rekao je Mijatović.

On je rekao da je izuzetno zadovoljan nastupom Vitaminke i Vitinke na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Mijatović je dodao da je veliko interesovanje posjetilaca za Vitinkine proizvode, koje su već imali priliku da probaju kupujući ih u ovdašnjim prodavnicama.

- Uvjeren sam da će se na predstojećem Sajmu to isto dešavati i Vitaminki. Uostalom, i jedna i druga kompanija su višedecenijski učesnici Međunarodnog poljoprivrednog sajma i osvajači bezbroj medalja - rekao je Mijatović.

Na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske i Spoljnotrgovinske komore BiH nastupa 13 kompanija i firmi iz Srpske, a njih pedesetak predstvlja se putem kataloga.

Privredna komora Republike Srpske je već 15 godina učesnik Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, najveće smotre agrara u Srbiji i regionu.

Međunarodni poljoprivredni sajam završava u petak, 24. septembra, a održava se na otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma, koji je organizator.