latinica  ћирилица
21/09/2021 |  17:31 ⇒ 19:01 | Autor: SRNA

Obilježeni krsna slava i Dan opštine Ribnik

U Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Ribniku danas je služena liturgija povodom Dana opštine i krsne slave - Male Gospojine.
Obilježeni krsna slava i Dan opštine Ribnik - Foto: SRNA
Obilježeni krsna slava i Dan opštine RibnikFoto: SRNA

Tim povodom je i u Spomen-sobi služen pomen za sve poginule borce ovog kraja, a mnogobrojne delegacije su položile vijence.

Povodom Dana opštine i krsne slave sinoć je održana svečana sjednica Skupštine opštine Ribnik, na kojoj su zaslužnim pojedincima uručene nagrade i priznanja.

Plakete opštine Ribnik dobili su ljekar Nikola Malešević i diplomirani teolog Predrag Vujić.

Zahvalnice i nagrade od po 500 KM za ostvarene rezultate u školovanju dobili su učenici Danilo Todorović, Anđela Kasapović, Bojan Galić, Marija Moravac i Nevena Čutura.

Predsjednik Skupštine opštine Ribnik Duško Dakić rekao je na sjednici da se i dalje mora raditi na podizanju kvaliteta života i razvoju lokalne zajednice kako bi postala bolja, te ostala lijepa sredina za život.

- Opština Ribnik mora biti otvorena sredina koja je spremna za saradnju sa svim potencijalnim investitorima koji žele da ulažu na području naše lokalne zajednice i na taj način podstiču naš privredni razvoj - istakao je Dakić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik predsjedavajućeg Dona naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, predstavnici bratske opštine Temerin i načelnici susjednih opština Mrkonjić Grad, Јezero i Drvar.