latinica  ћирилица
21/09/2021 |  17:56 | Autor: SRNA

Zaharova: Đukanovićeve optužbe - pokušaj da obnovi vlast

Optužbe na račun Rusije o miješanju u unutrašnje poslove Crne Gore predstavljaju pokušaj obnove vlasti pod pokroviteljstvom crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (@MID_RF) - Foto: Twitter
Marija Zaharova (@MID_RF)Foto: Twitter

Zaharova je istakla da grupa oko Đukanovića uporno nastavlja da igra na kartu Crkve sa ciljem da "posije zabunu, podijeli Crnogorce na prijatelje i neprijatelje i podigne stepen napetosti u društvu" kako bi bio realizovan konačni cilj - "obnova vlasti pod pokroviteljstvom Đukanovića".

Zaharova je na konferenciji za novinare ukazala da "oni marljivo kriju činjenicu da je pod prethodnom vlašću, koja je bila fiksirana na takozvani evroatlantski izbor, ignorisano mišljenje značajnog dijela crnogorskog stanovništva", prenijela je agencija RIA.

- Upravo je ovaj prezirni odnos prema našem narodu postao izvor problema, a ne neko mitsko miješanje spolja - naglasila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno je optužio Rusiju i Rusku pravoslavnu crkvu za revizionizam i destabilizaciju Crne Gore u, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pokušaju da udovolji "imperijalnim ambicijama" zvanične Moskve i "velikosrpskim ambicijama Beograda".