latinica  ћирилица
21/09/2021 |  20:26 ⇒ 22:56 | Autor: RTRS

Ilić: Samo dogovorom možemo prevazići krizu (VIDEO)

Pozivali smo na dijalog, da se usaglasimo oko rebalnsa budžeta. Oni nemaju nikakvu želju za bilo kakvim dogovorom, jer oni i ne žele da se Banjaluka gradi, a jedino rješenje je dogovor, poručio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, gostujući u Dnevniku plus.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

- Izuzetno buran dan je iza nas. Јuče smo imali sastanak sa gradonačelnikom, pokušali neke smjernice dogovoriti, ali nismo uspjeli. Potom su uslijedile pres konferencije, gdje je narod pozvan na ulice. Sve je bilo apsurdno, i odlučili smo zajedno sa šefovima klubova odbornika većine da se ne učestvuje u skupštinskom zasjedanju - naglasio je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da neće biti isplaćene naknade odbornicima koji ne učestvuju u skupštinskim zasjedanjima, pozvavši građane na ulice.

- To je razlika između nas i njih. Ima stvari koje su dobre, ali ima i onih koje nisu po mjeri. Pokušava se na silu nametnuti da sve što predloži gradonačelnik i njegov tim je odlično, a od suprotne strane sve loše. Oni se kriju iza naroda. A, narod je i njih i nas birao da rješavamo probleme - dodao je Ilić.

On je istakao da Skupština grada i njena većina još uvijek nisu pokazali svoju moć, te da neće dozvoliti da budu taoci jednog ili nekoliko pojedinaca.  

Ponovio je šta je to sporno u rebalansu budžeta.

- Pomoć zdravstevnim radnicima, porodiljama, besplatne karte za penzionere, sve su to stvari koje je skupštinska većina usvojila i naglasila da su prioritet, a malo od toga je ispoštovano. Poništena je pomoć zdravstvenim radnicima, stavili su je sa dva miliona maraka na nulu. Ponavljamo, spremni smo da razgovaramo, ali da neko pokušava da sve politike koje smo zastupali poništi jednim potezom, a da podržimo sve njihove prijedloge, u najmanju ruku je djetinjasto - zaključio je Ilić.