latinica  ћирилица
21/09/2021 |  20:35 ⇒ 20:51 | Autor: SRNA

Begić priznao grešku, stiglo izvinjenje

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić izvinio se odbornicima, javnosti i svima koji su se, kako je rekao, osjetili pogođeni njegovim riječima na konferencije za novinare skupštinske većine.
Ivan Begić -
Ivan Begić

Begić je naveo da je u žaru političkih trvenja i "neracionalnog ponašanja odbornika koji čine skupštinsku većinu", dozvolio sebi da u afektu uputi neprimjerene riječi i izrazito pogrdne epitete, saopšteno je iz PDP-a.

- To je sa moje strane bilo nerazumno, politički nekorektno i neprimjereno, pogotovo zato što sam ranije i sam bio izložen takvim uvredama - naveo je Begić koji je prethodno danas odbornike skupštine većine nazvao "fašistima".

On je dodao da ne želi da svoj postupak opravda bilo čime ili da se krije iza bilo koga.

- Ovaj moj nesmotren potez je samo moj i ne treba ga vezivati za bilo koga drugog, pogotovo ne za moje partijske kolege - naveo je Begić.

On je pozvao na korištenje pristojnog i civilizovanog rječnika u političkom životu, te obećao da će se i sam suzdržavati od oštrih i teških riječi koje bi nekoga mogle da uvrijede.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović osudio je Begićevo ponašanje.

- Bez obzira na mladost, impulsivnost ili što je mnogo puta bio izložen uvredama, teške i neprimjerene riječi poput današnjih su nedopustive - napisao je na Tviteru Borenović.