latinica  ћирилица
21/09/2021 |  21:35 ⇒ 22:48 | Autor: SRNA

Milanović se zbog "državnog posla" nije sastao sa Guteresom

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović objasnio je da nije otišao na najavljeni susret sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom u Njujorku jer je to bilo samo "protokolarno rukovanje", pa je umjesto toga obavio "nešto produktivnije", što se neformalno tiče regiona.

- Nije to sastanak, to je trebalo da bude fotografisanje i pet minuta razgovora. U tom trenutku sam ocijenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regiona, nije u redu da sad sve govorim. Ali, u svakom slučaju, državni posao - rekao je Milanović.

On je dodao da juče možda isprva nije bilo potpuno jasno da se ne radi o sastanku, već tek o protokolarnom rukovanju, prenose hrvatski mediji.

Komentarišući informaciju da je i bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sa njim u Americi, Milanović je rekao da ona nije došla s njim, da se nije našla na popisu zvanične delegacije "zbog nekih tehničkih stvari", pa je misija prijavila posebno.

- Nije došla sa mnom, čuo sam je prije sat vremena. Ona je tu, nazvala me prije mjesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Јa sam rekao - naravno. Јasno mi je što radi, da ima veze sa Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bez veze. Ako država može dati platformu, zašto da ne - rekao je Milanović.