latinica  ћирилица
21/09/2021 |  23:15 ⇒ 22/09/2021 | 07:19 | Autor: TANЈUG

Konzulat Srbije u Minhenu: Izgleda da je povrijeđeno nekoliko putnika u autobusu

Generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je večeras, nakon vijesti o talačkoj krizi u autobusu srpskog prevoznika Lasta, njemačku policiju koja je potvrdila da je uhapšeno jedno lice za koje se pretpostavlja da je državljnim Srbije.
Incident na autoputu (foto: Vifogra) -
Incident na autoputu (foto: Vifogra)

Nekoliko putnika, je izgleda povrijeđeno, ali policija nije mogla da pruži više podataka.

Kako je Tanjugu rečeno u toku je provjera državljanskog statusa lica koje je, najprije napalo dva putnika, a potom držalo vozače autobusa kao taoce.

Danas poslijepodne, poslije 17.30 časova, u autobusu koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd jedno lice napalo je dva putnika.

Vozači autobusa i putnici uspjeli su da ga savladaju, čime je omogućeno da putnici napuste vozilo, ali je napadač uzeo dva vozača kao taoce.

Zbog talačke krize policije je više sati, u oba pravca, zatvorila auto-put A9 između Hilpolštajna i Gredinga.

Nešto prije 22.00 specijalne jedinice njemačke policije SEK okončale su talačku krizu munjevitom akcijom upada i savladavanja napadača. Nakon što su uspjeli da izbave dva vozača iz autobusa, policija je pokrenula akciju hapšenja.

Svjetla, kojim je helikopter sa neba osvjetljavao mjesto na kojem se nalazio autobus, na trenutak su ugašena, poslije čega je uslijedio upad policije.

Čule su se tri detonacije nakon čega je uslijedilo hapšenje napaača, koji je bio naoružan.

Policija je saopštila da se, što se detonacija tiče, radilo o šok bombama koje su bačene.

Prema pisanju njemačkog Bilda, pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi liste, izgovarao nesuvisle rečenice.

Kako Tanjug saznaje F.K. koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao je dva putnika.

Vozači Lastinog autobusa tvrde da je rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.