latinica  ћирилица
22/09/2021 |  08:52 | Autor: TANЈUG

Preminuo glumac Vili Garson

Glumac Vili Garson, najpoznatiji po ulozi lovca na talente Stenforda Blača iz serije Seks i grad preminuo je u 57. godini, saopštio je njegov sin.
Vili Garson - Foto: AP
Vili GarsonFoto: AP

U hit seriji HBO igrao je ulogu bliske prijateljice Keri Bredšou, koju je tumačila Sara DŽesika Parker, a nedavno je radio na spin-of seriji And Just Like That (Samo tako), prenosi BBC.

Garson je bio poznat i po ulozi prevaranta Mozija u TV seriji White Collar, a uzrok njegove smrti nije otkriven.

Rođen kao Vilijam Garson Pašamant u Nju DŽersiju 1964. godine, Garson je studirao glumu i magistrirao likovnu umjetnost.

Karijeru glumca je počeo 1980-tih kada je dobijao manje uloge u nekoliko popularnih televizijskih serija, među kojima su Uzdravlje! (Cheers), Porodične veze (Family Ties) i Zakon u Los Anđelesu (LA Law).

Pojavio se i u nekim od hit serija devedesetih, poput Dosijea Iks i Prijatelji (Friends).

Emitovanje serije Seks i grad je počelo je 1998. godine, a Garson se od početka pojavljivao u ulozi Stenforda, a potom i u dva filma proisteklih iz serije.

Mario Kantone, koji je u seriji igrao Garsonovog partnera Entonija Marentina, napisao je na Instagramu: "Skrhan sam i preplavljen tugom. Bio si Božji dar".

Sintija Nikson, koja je u seriji igrala Mirandu Hobs, izjavila je da su svi voljeli Vilija i obožavali da rade sa njim.

Majkl Patrik King, izvršni producent serija Seks i grad i Samo tako, rekao je da je Garson radio "čak i dok je bio bolestan", ne navodeći detalje.

Garson je takođe bio snažan zagovornik usvajanja, a 2009. godine je usvojio sina Nejtana, koji je na Instagramu objavio vijest o smrti.