latinica  ћирилица
22/09/2021 |  09:07 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

Nemile scene nakon meča Velež - Borac; Zapaljen službeni automobil (VIDEO)

Nemile scene viđene su sinoć u Mostaru. Meč Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinut je zbog ulaska domaćih navijača na teren.

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH u Mostaru između Veleža i Borca koja je prekinuta u 82. minutu pri rezultatu 2:0 za banjalučki tim, dobiće epilog za zelenim stolom.

Tokom nemilih scena, na udaru je prvo bio sudija, a meta napada huligana bili su i igrači, trener i direktor Banjalučana.

Pojedini mediji prenose da je napadač Borca Јovo Lukić doobio udarac u glavu u trenucima kad je želio da se povuče u svlačionicu.

Nemile scene nastavljene su i nakon prekida meča.

Glavni arbitar Sabrija Topalović, četvrti sudija Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić napadnuti su od strane navijača Veleža u Јablanici.

Alispahić je tom prilikom zadobio povrede glave, ruku i rebara, dok je vozilo kojim su napustili Mostar zapaljeno.

U MUP-u Neretvansko Hercegovačkog kantona, poručuju da već imaju indicije ko je počinio napad, i da se u toku dana očekuje procesuiranje napadača.

U utorak naveče, oko 23 časova i 45 minuta u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š., S.T. i A.A.

Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Јablanica. Napadači su nakon nemilog događaja pobjegli.

Prema najavama pojedinih medija večeras bi trebalo da zasjeda Takmičarska i Disciplinska komisija fudbalskog Saveza BiH, koji bi trebalo da donesu konačnu odluku o sinoćnim dešavanjima na stadionu u Mostaru.

Velike su šanse da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Borca, dok klub iz Mostara očekuje velika kazna.