latinica  ћирилица
22/09/2021 |  10:23 ⇒ 10:45 | Autor: SRNA

Stanivuković najavio protest na Trgu Krajine

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da odbornicima skupštinske većine neće isplatiti platu , jer danas nisu došli na sjednicu gradske skupštine na čijem dnevnom redu je trebalo da bude Prijedlog rebalansa budžeta, te najavio protest na Trgu Krajine.
Draško Stanivuković (Foto: Grad Banjaluka) -
Draško Stanivuković (Foto: Grad Banjaluka)

Stanivuković je novinarima rekao da skupštinska većina "opstruiše sama sebe, jer nije došla na sjednicu koju je sama zakazala", te naveo da je bilo planirano da se zasijeda juče i danas.

- Zbog ove opstrukcije, na donošenje čeka 17 važnih regulacionih planova, a oko 80.000 do 90.000 građana čeka da se donesu za njih važne odluke koje su bile predviđene na ovoj sjednici - naveo je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke je najavio da će, zajedno sa svojim političkim partnerima i nevladinim organizacijama, na Trgu Krajine organizovati protest protiv ovakvog stanja u gradu.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je juče da odbornici skupštinske većine danas neće doći na sjednicu gradske Skupštine, te pozvao gradonačelnika na dijalog kako bi se stvorili uslovi da se zasjedanje održi.

Ilić je poručio da su prijetnje i ucjene neprihvatljive, te da ne mogu dati rezultate.