latinica  ћирилица
22/09/2021 |  10:31 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Višković: Zahvalnost gradonačelniku Beograda za podršku koju pruža institucijama Srpske (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem.
Višković u Beogradu - Foto: RTRS
Višković u BeograduFoto: RTRS

Višković se, nakon prijema koji je gradonačelnik Beograda upriličio za delegaciju Srpske, zahvalio za sve što Radojičić lično i grad Beograd čine za Srpsku i njene građane.

Istakao je da jaka Srbija pruža sigurnost Srpskoj na svakom polju i zahvalio se Radojičiću i saradnicima na tome što su Srpskoj uvijek ustupali prostore za održavanje manifestacija.

- Hvala im na tome, jer je važno da održavamo manifestacije u gradu koji je centr srpskog naroda. Osim togam, gradonačelnik Radojičić je i lično doprineo da mnogi građani Srpske dobiju zdravstvenu pomoć u Beogradu, što je veoma važno, posebno u vrijeme korone, kada je taj virus napravio pometnju i kod nas i u čitavom svijetu - rekao je Višković.

On je zahvalio i Srbiji za svu nesebičnu pomoć koju pruža Srpskoj.

Radojičić je istakao da mu je zadovoljstvo i čast što je danas bio domaćin premijeru Viškoviću i delegaciji Srpske.

- Imamo mnogo zajedničkih tema od interesa za srpski narod s obe strane Drine. Ta rijeka nas trenutno geostrategijski dijeli, ali nas sve drugo nas spaja. To se posebno odnosi na naš primarni zajednički interes, a to je bolja budućnost Srba bilo gdje da žive, pogotovo u Republici Srpskoj i Srbiji - rekao je Radojičić.

On je naglasio da je kao gradonačelnik srećan što se "Dani Srpske" održavaju u Beogradu i što će Srpska svoje potencijale predstaviti u još 10 gradova Srbije.

U delegaciji Srpske, osim premijera Viškovića, bili su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Sastankom sa gradonačelnikom Beograda i predsjednikom Skupštine grada Beograda, danas je počela manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koji će trajati od 22. do 29. septembra i održavaće se u 11 gradova u Srbiji.