latinica  ћирилица
22/09/2021 |  10:32 ⇒ 15:51 | Autor: SRNA

Napadača u Lastinom autobusu terete za pokušaj ubistva

Napadač na putnike u Lastinom autobusu, koji je saobraćao na liniji Dortmund-Beograd, danas će biti izveden pred sudiju za prekršaje koji treba da mu odredi pritvor, a tužilaštvo ga optužuje za pokušaj ubistva.
Incident na autoputu (foto: Vifogra) -
Incident na autoputu (foto: Vifogra)

Njemački mediji prenose da je tridesetogodišnji državljanin Srbije, a riječ je, kako Tanjug saznaje, o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i dvadesetogodišnjeg putnika.

Napadač je dvadesetogodišnjeg putnika, koji je pao na pod, udarao u lice pesnicama i nogama, usljed čega je napadnuti zadobio povrede.

Nakon što su uspjeli da izbave dva vozača iz autobusa, policija je pokrenula munjevitu akciju kojom je savladala napadača.

Vozači tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.

Njemački "Bild" je javio da su specijalne jedinice njemačke policije SEK okončale sinoć talačku krizu u autobusu srpskog prevoznika Lasta, kada je putnik koji je ušao u autobus u Frankfurtu napao vozače i ostale putnike.

Generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je sinoć njemačku policiju koja je potvrdila da je uhapšeno jedno lice za koje se pretpostavlja da je državljanin Srbije.