latinica  ћирилица
22/09/2021 |  12:00 ⇒ 12:00 | Autor: srpskainfo.com

Vranješ: Pokazali smo snagu Borca

Burna (ne)fudbalska noć je iza nas, Borac je prvi put kao gost savladao Velež u Premijer ligi BiH, a utakmica je prekinuta u 82. minutu kod rezultata 0:2 zbog utrčavanja domaćih navijača na teren.
Stojan Vranješ (foto: FK Borac) -
Stojan Vranješ (foto: FK Borac)

Rezultatski epilog se tek očekuje, mostarski huligani se nisu zaustavili samo na ulasku u teren, već su kasnije presreli automobil sa službenim licima i zapalili ga.

Sva ružna dešavanja ne mogu da "unište" jednu činjenicu – učinak kapitena Borca Stojana Vranješa koji je bio autor oba gola na pomenutoj utakmici.

Prvi je bio majstorski, postigao ga je iz slobodnog udarca lijevom nogom, lopta je završila u maloj mreži golmanovog ugla.

Drugi je zabio slabijom, desnom nogom, a da meč u Vrapčićima nije prekinut mogao je da ostvari idealan het-trik jer je poznato da ima odličan skok i često je glavom slao loptu u protivničku mrežu.

- Uskratili su mi priliku da dođem do idealnog het-trika i ljut sam - rekao je kroz smijeh Vranješ, javivši se iz autobusa Borca za vrijeme čekanja da prođe uviđaj zbog zapaljenog automobila službenih lica, a zatim dodao:

- Šalim se, važno je da smo prekinuli tu negativnu tradiciju u utakmicama sa Veležom u Mostaru. Slušali smo razne priče, da nismo dobri, da će nas opet lako pobijediti i slično. Јa volim kad nas ne vole, to mi daje motiv, a cijela naša ekipa je pokazala inat u duelu sa Veležom i snagu ovog kluba. Moja dva gola su prošlost, tri osvojena boda su ono što nam je trebalo, a sada se okrećemo utakmici sa Sarajevom. To je novi derbi, novi izazov, nova prilika da pokažemo od čega smo i zašto nosimo dres Borca - jasan je fudbaler Borca.

Duel sa Sarajevom biće prilika da iskusni ofanzivni vezista zaokruži cifru postignutih golova za Borac na 70.

- Slijedi veliki derbi, ne treba mi veći motiv od toga da stignemo do nova tri boda i napravimo novi korak prema vrhu tabele, a zna se kakav ulog nose utakmice sa Sarajevom. Vjerujem da i ostali igrači tako razmišljaju, daćemo sve od sebe da nastavimo seriju uspjeha. Svakako ću pokušati da postignem gol ili bar da budem asistent, ali je najvažniji cilj da pobijedimo - završio je Vranješ.