latinica  ћирилица
22/09/2021 |  12:40 ⇒ 13:13 | Autor: RTRS

Konferencija o investicionim potencijalima Srpske (FOTO)

Konferencija "Investicioni potencijali Republike Srpske", koju u okviru "Dana Srpske u Srbiji" organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, održava se u Beogradu u prisustvu zvaničnika Srpske i Srbije.
Konferencija "Investicioni potencijali Republike Srpske" - Foto: RTRS
Konferencija "Investicioni potencijali Republike Srpske"Foto: RTRS

Skup, na kojem učestvuju premijer Srpske Radovan Višković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, predstavnici privrednih komora dvije republike, kao i ministri u Vladi Srpske Vjekoslav Petričević i Zlatan Klokić, održava se u Privrednoj komori Srbije filmskom prezentacijom o mogućnostima Republike Srpske.

Višković je istakao da je Srbija u Republiku Srpsku uložla kroz investicije preko milijardu evra, kao i da je na sastanku prisutno 40 kompanija. Najavio je da će nakon konferencije imati konkretne pregovore sa sedam kompanija koje su spremne investirati u Srpsku.

Pozdravljajući prisutne, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović je rekao da je konferencija dobra prilika da se o mogućim i značajnim investicijama govori u najprirodnijoj sredini, u Privrednoj komori Srbije.

Cicović je napomenuo da je saradnja Srbije i Republike Srpske na najvišem, državnom nivou bolja nego ikad, kao i da je odlična i saradnja dvije vlade, pa i dvije privredne komore.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je organizator devete manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" koja će trajati do 29. septembra u 11 gradova Srbije.