latinica  ћирилица
22/09/2021 |  12:54 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

Cagaropulu: Predsjednica Srpske važan zvaničnik iz prijateljske zemlje

Guvernerka Јonskih ostrva Rodi Kraca Cagaropulu ugostila je danas predsjednicu Republiku Srpsku Željku Cvijanović, koja boravi na Krfu.
Željka Cvijanović i Rodi Kraca Cagaropulu - Foto: SRNA
Željka Cvijanović i Rodi Kraca CagaropuluFoto: SRNA

- Velika nam je čast što smo dočekali danas predsjednicu u Guvernatu Јonskih ostrva, jer pored institucije koju predstavlja, ona je i jedan voma bitan zvaničnik iz prijateljske zemlje - rekla je Cagaropulu. 

Istakla je da je istorija bitna kako bi se izgradila zajednička budućnost.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Drago mi je da se i naše istorijske veze održavaju i danas, što potvrđuje i zajednička komemoracija stradalnicima koji su našli utočište na Krfu. To da pamtimo istoriju je veoma bitno kako bismo zajedno izgradili budućnost mira, saradnje i podrške u našem regionu - dodala je Cagaropulu.

Naglasila je da je sa predsjednicom Srpske razgovarala i o evropskim integracijama.

- Imali smo priliku da razgovaramo o izazovima sa kojima se danas susreću naše zemlje ali i o procesu evropskih integracija. Svaka zemlja ima različite izazove, ali je bitno da imamo zajednički cilj, da se cijela jugoistočna Evropa poveže jakim političkim, strateškim, kulturnim i investicionim vezama. Budućnost regije zavisi od toga koliko možemo da ojačamo naše veze. Nastavićemo saradnju, jer je naš cilj zajednički i u korist je svih naših naroda - naglasila je guvernerka Јonskih ostrva.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas vijenac na spomen-ploču u luci Guvija, na mjestu na kojem su 6. januara 1916. godine iskrcani prvi srpski vojnici.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Spomen-ploča je postavljena u znak zahvalnosti grčkom narodu koji je našim sunarodnicima tada pružio utočište i neophodnu pomoć - objavila je predsjednica Srpske na Instagram nalogu.

Povezane vijesti:

Cvijanović: Zajednička komemoracija na Krfu trajno povezuje srpski i grčki narod (FOTO/VIDEO)