latinica  ћирилица
22/09/2021 |  13:36 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

Višković pozvao privrednike da investiraju u Srpsku (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je privrednike da investiraju u Srpsku i istakao da će Vlada podržati svaku dobru investiciju, te da je Vlada opredijeljena da sa svima sarađuje na partnerskoj osnovi.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Predsjednik Vlade rekao je na konferenciji o investicionim potencijalima Republike Srpske da su zbirne poreske stope u Srpskoj najniže u regionu, te da olakšice za poslovanje predstavlja i mogućnost oslobađanja plaćanja poreza i doprinosa za novozaposlne u trajanju od 12 mjeseci.

- U ime Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica pozivam vas da investirate u Srpsku. Stojimo na raspolaganju za svaku poslovnu inicijativu i investiciju - naglasio je Višković.

Porez na dobit od 10 odsto, neporeziva dividenda i povoljna cijena električne energije, predstavljaju jedne od ključnih prednosti za investiranje u Republiku Srpsku, istaknuto je na konferenciji o investicionim potencijalima Srpske, uz učešće predstavnika više od 40 kompanija.

U radu konferencije o investicionim potencijalima Republike Srpske, koja se danas održava u Beogradu, učestvuju predstavnici više od 40 kompanija.

Nekoliko kompanija već je izrazilo interes da potpiše ugovore o ulaganju u poslovne zone na prostoru Podrinja, najavljeno je na konferenciji.

U Beogradu je održana konferencija "Investicioni potencijali Republike Srpske".

Povezane vijesti:

Višković na skupu o investicijama očekuje konkretne dogovore (FOTO)