latinica  ћирилица
22/09/2021 |  15:39 | Autor: SRNA

Dogovor o primjeni određenih odredaba Zakona o zaštiti potrošača

"Elektroprivreda Republike Srpske" postigla je dogovor sa Savezom udruženja potrošača o primjeni određenih odredaba Zakona o zaštiti potrošača u ugovoru o potpunom snabdijevanju električnom energijom za kategoriju domaćinstva.
Trebinje - Foto: SRNA
TrebinjeFoto: SRNA

Predstavnici "Elektroprivrede Republike Srpske" - Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca u Srpskoj i Saveza udruženja potrošača Srpske postigli su dogovor na sastanku u Trebinju, a cilj je unapređenje usluge snabdijevanja električnom energijom i dodatna zaštita potrošača.

- Svi ugovori koji su od 1. aprila zaključeni između Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom i kupaca ostaju važeći. Dogovoreno je i da uskoro bude formirana zajednička komisija za rješavanje prigovora, žalbi i zahtjeva potrošača, u čijem sastavu će biti predstavnici "Elektroprivrede" i Saveza udruženja potrošača radi boljeg ostvarenja potrošačkih prava kupaca - navodi se u saopštenju "Elektroprivrede".

Istovremeno, podsjećaju kupce na mogućnost primanja računa i elektronski, čime se omogućava jednostavnija i brža evidencija računa.

Iz "Elektroprivrede" su još jednom pozvali kupce, koji to do sada nisu učinili, da potpišu ugovor o snabdijevanju električnom energijom jer je to zakonska obaveza.