latinica  ћирилица
22/09/2021 |  15:42 ⇒ 15:51 | Autor: TANЈUG

Napadaču pritvor zbog optužbe za pokušaj ubistva u autobusu "Laste"

Napadaču na putnike u autobusu "Laste", koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, na zahtjev njemačkog tužilaštva određen je pritvor.
Incident na autoputu - Foto: bild.de
Incident na autoputuFoto: bild.de

Tužilaštvo je zatražilo pritvor jer ga sumnjiči za pokušaj ubistva.

Napadač je pesnicama i nogama udarao dvoje putnika, uz prijetnje da će ih ubiti, saopštila je njemačka policija.

Policija je saopštila da nema naznaka da se radilo o otmici autobusa i navodi da nema naznaka ni da je napadač djelovao pod dejstvom narkotika ili alkohola.

Njemački mediji prenose da je 30-godišnji državljanin Srbije, a riječ je, kako Tanjug saznaje, o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-godišnjeg putnika.

On je mladića na podu udarao u lice pesnicama i nogama, usljed čega je napadnuti zadobio povrede.

Kada je došlo do napada, vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Prema pisanju njemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan, ali to oružje, kasnije, nije pronađeno.

Na to je reagovala njemačka policija, koja je na mjesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rješavanje talačke krize.

Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je više sati zatvoren za saobraćaj u oba pravca.

Nakon pregovora pregovaračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Odmah potom uslijedila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila.

Napadač je tvrdio, kako Tanjug saznaje, da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno - informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.