latinica  ћирилица
22/09/2021 |  15:57 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

U Srpsku stiglo 25.000 doza druge komponente Sputnjika

U Republiku Srpsku isporučeno je novih 25.000 doza druge komponente ruske vakcina Sputnjik, nabavljenih za imunizaciju stanovništva Republike Srpske protiv kovida 19, a za koje je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske.
Novi kontigent ruskih vakcina "sputnjik ve" - Foto: RTRS
Novi kontigent ruskih vakcina "sputnjik ve"Foto: RTRS

Nove količine vakcina dopremljene su danas u skladište uvoznika Krajinagrupe u Banjaluci, a namijenjene su za nastavak procesa revakcinacije stanovništva protiv virusa korona vakcinom ruskog proizvođača.

Po završetku procedura vakcine će biti upućene zdravstvenim ustanovama koje sprovode imunizaciju stanovništva širom Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

U saopštenju se navodi da je, uključujući i ovu isporuku, do sada u Republiku Srpsku na ovaj način stiglo ukupno 299.300 doza prve i druge komponente vakcina Sputnjik.

Iz Ministarstva podsjećaju da se, prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom vakcine Sputnjik može izvršiti u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom je pozvalo građane da se što prije vakcinišui na taj način zaštite svoje zdravlje i doprinesu što sveobuhvatnijoj imunizaciji stanovništva protiv ove bolesti, te podsjeća da zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj raspolažu dovoljnim količinama vakcina više proizvođača.