latinica  ћирилица
22/09/2021 |  17:59 ⇒ 23/09/2021 | 07:28 | Autor: RTRS

Dodik upozorava: Ustavni sud BiH ponovo će donijeti odluku na štetu Srpske (VIDEO)

Ustavni sud BiH razmatraće sutra zahtjev sedam delegata Vijeća naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o šumama Republike Srpske. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorava da će Sud, u kojem sjede i stranci, ponovo donijeti odluku na štetu Republike Srpske i njene imovine.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je rekao da, iako u Ustavu piše da sve što direktno nije dato BiH pripada entitetima i tamo ne piše da su date šume, postoje tri stranca koji su od evropskog suda poslati i zajedno sa dva muslimana u tom sudu BiH čine većinu i donose odluke.

- Osnovni dokaz da li smo mi normalni po njima ili nismo jeste da li podržavamo takvu nenormalnost. Kao što vidimo vezano za situaciju na sjeveru Kosovu i Metohiji. To je ista priča koju smo preživjeli prije 10, 15 godina. Isto su nam u jednom trenutku nametali priču o tablicama, saobraćajnim dozvolama, o pasošima - podsjetio je Dodik.

On je ocijenio da se onima koji to nameću mora pokazati da ne postoji volja srpskog naroda za njihove egzibicije i eksperimente.

- BiH je nemoguća zemlja, BiH je u rasulu, BiH samo živi da bi neki tamo nabijeđeni birokrata u nekoj kancelariji negdje u Evropi ili Americi bio zadovoljan, jer on, Bože sačuvaj, daleko bolje razumije situaciju u Banjaluci od mene koji živim tamo - zaključio je Dodik.

Povezane vijesti:

Sastanak Dodika i Јanše u Budimpešti

"Komšić govorio bez saglasnosti; Guteres umiješan u raspad BiH"

"Orban dobro razumije situaciju u BiH"