latinica  ћирилица
22/09/2021 |  18:03 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

"Orban dobro razumije situaciju u BiH" (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji boravi u posjeti Mađarskoj, rekao je da će o odnosima Republike Srpske i Mađarske danas razgovarati sa premijerom ove zemlje Viktorom Orbanom kojem će pokušati da objasni paralelu kako neki iz Evrope govore da na Balkanu neće islamsku državu, a pokušavaju da je instaliraju na KiM.

Dodik kaže da je Orban veoma upućen čovjek i da dobro razumije situaciju u BiH, koja je komplikovana ništa manje nego što su to odnosi na relaciji Beograd-Priština.

- Nama Srbima u BiH kažu - ima da ćutite i da budete tamo. A to što ćutimo treba da ostanemo i da nam uzme i ono ovlašćenja koje smo imali kako bi se dokazivali kao nešto dobri - rekao je Dodik i dodao da to nije moguće već desetak i više godina kada je Srpska zaustavila svaku vrstu intervencionizma, koji je išao na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, ali je ukazao na novi talas.

Dodik je istakao da, što se tiče Republike Srpske, BiH nema visokog predstavnika.

Dodik kaže da "nam šalju čovjeka koji je potpuno izmišljen kao visoki predstavnik i koji treba nešto da nameće".

- Čovjek se samoproglasio. Kad je došao u Bih kaže "ja sam visoki predstavnik, poslala me /Angela/ Merkel ovde i ja sad donosim zakone. Halo, kakve zakone? - upitao je Dodik.