latinica  ћирилица
23/09/2021 |  07:19 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Ustavni sud o zahtjevu delegata Vijeća naroda za ocjenu ustavnosti Zakona o šumama

Ustavni sud BiH razmatraće danas zahtjev sedam delegata Vijeća naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o šumama Republike Srpske.
Ustavni sud BiH - Foto: RTRS
Ustavni sud BiHFoto: RTRS

Na dnevnom redu plenarne sjednice je i zahtjev predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije za rješavanje spora između Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara i federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova u predmetu sticanja državljanstva BiH i Federacije BiH pokrenutom prema zahtjevu državljanina Egipta A.G, navedeno je na veb-stranici Ustavnog suda.

Ustavni sud razmatraće i zahtjev Opštinskog suda u Sarajevu (sudija Belma Čano Sejfović), za ocjenu kompatibilnosti Zakona o platama i drugim naknadama sudija i tužilaca u FBiH sa odredbama Ustava BiH, u vezi sa odredbama Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorava da će sud u kojem sjede i stranci, ponovo donijeti odluku na štetu Republike Srpske i njene imovine.