latinica  ћирилица
23/09/2021 |  11:28 ⇒ 11:29 | Autor: RTS

Futsaleri Srbije sutra protiv Portugala

Futsal reprezentacija Srbije u petak od 19 časova igra meč osmine finala Svjetskog prvenstva u Litvaniji protiv Portugala. Meč se igra u Žalgiris areni u Kaunasu.
Futsaleri Srbije - Foto: B92
Futsaleri SrbijeFoto: B92

Srpski futsaleri ostavili su izuzetan utisak i protiv Irana i protiv aktuelnog Svjetskog prvaka Argentine u grupi, ali su nažalost u oba meča pretrpjeli poraze.

Uslijedio je spektakularan duel protiv Sjedinjenih Američkih Država i pobjeda od 7:0, za prolaz među 16 najboljih timova na svijetu.

- Očekivanja su velika kod svih igrača jer smo u posljednje vrijeme igrali mnogo jakih utakmica i vidjeli da možemo sa svima - rekao jenajbolji igrač Srbije Јovan Lazarević.

Srbiju u osmini finala očekuje duel protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Portugala, koja je i jedan od najvećih favorita na svjetskom prvenstvu u Litvaniji.

- Oni su favoriti, ali sa ovom igrom koju smo pokazali protiv Argentine i Irana, mislim da taj naziv "favoriti" je baš onako blag i da imamo svoje šanse - smatra golman Miodrag Aksentijević.

Portugalci su na prošlom Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji 2016. bili četvrti, a najbolji rezultat na Svjetskim kupovima ostvarili su 2000. u Gvatemali kada su bili treći na svijetu. Srbija će se prvi put sastati sa Portugalom na Svjetskim prvenstvima.

- Igrali smo zaista mnogo puta sa njima, uvijek su to bili neizvjesni mečevi. Nažalost, više puta smo gubili, ali smo na Evropskom prvenstvu u Beogradu vidjeli da možemo protiv njih. Uspjeli smo tada da ih pobijedimo, odmah poslije smo igrali baraž za Svjetsko prvenstvo, izgubili smo dvije tijesne utakmice, ali smo igrali veoma dobro - prisjeća se Mladen Kocić.

Portugal i na ovom svjetskom prvenstvu predvodi jedan od najboljih futsalera svih vremena, Rikardinjo.

- Mislim da ne treba obraćati pažnju na Rikardinja ništa više, niti manje u odnosu na ostale igrače. Dosta su jaki, imaju kvalitet i mnogo brzih igrača. Dosta dugo su na okupu, igraju u Sportingu i Benfiki. Imaju kvalitet, ali mislim da je naš adut timska igra -  zaključio srpski futsaler Slobodan Rajčević.

Srbija će drugi put igrati u osmini finala Svjetskih prvenstava.

2012 godine. na Tajlandu srpski tim je u toj rundi poražen od Argentine sa 2:1.