latinica  ћирилица
23/09/2021 |  11:48 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

Dodik: Zašto mi ne možemo imati suverenu državu; Nema države bez porodice (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik danas se obratio na Demografskom samitu u Budimpešti, čija je osnovna tema "Porodica - ključ stabilnosti".
Milorad Dodik - Foto: Screenshot
Milorad DodikFoto: Screenshot

Obraćajući se učesnicima Foruma srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zapitao se zašto je problem ako mi želimo da imamo suverenu državu dodajući da nema države bez porodice niti porodice u državi.

Evropske države kritikovao je da su sebične i da zbg njihove imigracione politike mladi ljudi napuštaju BiH.

- Moram reći da sebična evropska politika "prazni" Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja sa različitim kulturama. Pitam vas da li će za nekoliko decenija Evropljani živjeti u Evropi? - istakao je Dodik.

Istakao je da BiH vjerovatno još dugo neće postati članica EU.

- Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, da li će morati da odu - istakao je Dodik. 

Dodik je istakao problem Evrope kada je u pitanju korektnost i nekorektnost:

- Mi svakako nećemo biti primljeni u EU, pa ja sada ne moram da vam se ulagujem. Evropa mora da promijeni svoj pristup. Kako je moguće da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac. Јa to ne mogu naučiti, logika mi ne prihvata. Oni žele da nametnu svoje vrijednosti, a ja bježim od toga - kaže Dodik.