latinica  ћирилица
23/09/2021 |  12:06 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Agromaks i Maksima zlatni u Novom Sadu

Proizvodi Agromaks C 10w-30 i Maksima E 9 Rafinerije ulja Modriča, dobili su najviša priznanja na ocjeni kvaliteta na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
Agromaks nagrada (Foto: Agromaks) -
Agromaks nagrada (Foto: Agromaks)

Proizvodi su osvojili dvije velike zlatne medalje, titulu šampiona u kategoriji za motorna ulja i maziva za proizvod Agromaks, kao i Povelju Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet motornih ulja.

Priznanja za najbolje preuzeo je Branko Despotović, rukovodilac sektora razvoja, ispitivanja i kvaliteta proizvoda Rafinerija ulja Modriča koji je sa zadovoljstvom istakao da "nagrade od renomirane institucije kakva je Novosadski sajam predstavljaju potvrdu kvaliteta proizvoda i povjerenje kupaca".

Kvalitetom protiv konkurencije to je sintagma kojom se kreće poslovna politika Rafinerije ulja Modriča koja će ove godine ispuniti svoj plan proizvodnje od 15.000 tona gotovih proizvoda.

- A tamo gdje je tražen kvalitet tamo su i proizvodi Rafinerije ulja Modriča - ističe Despotović te kaže da su "proizvodi zastupljeni na tržištima Evropske Unije, Rusije, Bliskog Istoka, na Afričkom kontinentu i Vijetnamu gdje se prodaju ulja za brodske motore".

Dodjela priznanja je organizovana u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

 

O nagrađenim proizvodima:
Agromaks C SAE 10W-30, je visokokvalitetno univerzalno traktorsko ulje, namijenjeno za podmazivanje traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije. Primjenjuje se za podmazivanja motora, zupčastih prenosnika, hidraulike i mokrih kočnica poljoprivredne mehanizacije. Preporučuje se za primjenu u poljoprivrednoj mehanizaciji marke CASE kao i mehanizacije drugih proizvođača kod kojih se preporučuje navedena viskozitetna gradacija.

Maksima E9 SAE 10W-40, je potpuno sintetičko motorno ulje iz grupe SHPD ulja koja pokazuju veoma visok performansni nivo. Namjenjeno je za podmazivanje savremenih motora komercijalnih vozila koji ispunjavaju zahtjeve standarda o emisiji izduvnih gasova EURO 4, EURO 5 i EURO 6 sa smanjenom količinom SAPS-a (sulfatni pepeo, sumpor, fosfor). Naročito je pogodno za podmazivanje vozila sa EGR motorom ili SCR sistemom, sa/bez DPF filtera. Pored toga, preporučuje se za građevinsku, rudarsku i poljoprivrednu mehanizaciju, kao i za sva druga vozila kod kojih se zahtijeva kvalitetni nivo ACEA E9.