latinica  ћирилица
23/09/2021 |  12:08 ⇒ 12:11 | Autor: RTRS

Koncert klavirskog dua Nataše Mitrović i Nenada Kačara u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 27. septembra 2021. godine u 20.00 časova održaće se koncert klavirskog dua Nataše Mitrović (Beograd) i Nenada Kačara (Zagreb).
Banski dvor - Foto: RTRS
Banski dvorFoto: RTRS

DUO N & N djeluje od 2017. godine. Njihov bogat repertoar obuhvata niz djela od baroka do muzike 21. vijeka uključujući kapitalne kompozicije za klavir četveroručno kao i mnogobrojne transkripcije.

Nataša Mitrović pijanistkinja iz Beograda i Nenad Kačar pijanista iz Zagreba ostvaruju izuzetnu saradnju uz najviši profesionalni nivo na svojim nastupima i koncertima.

Njihova interpretativna ostvarenja odišu znalačkim tumačenjem stila, uz nadahnuta dinamička nijansiranja, jasan ritam i puls,virtuoznost te zaokruženosti muzičkih fraza i linija.

Zvučnom prozračnošću i energijom prezentuju bilo poetiku bilo dramatiku muzičkog sadržaja sa lakoćom, šarmom i jednostavnošću.

Rado su viđeni gosti i pozivani su na koncerte i festivale kako u Hrvatskoj i Srbiji tako i u inostranstvu.

U sljedećoj 2022. godini uz mnogobrojne koncerte očekuje ih velika turneja u Kini gdje će nastupiti u osam gradova kao i izdavanje samostalnog CD-a i DVD-a koji je u pripremi.