latinica  ћирилица
23/09/2021 |  12:53 ⇒ 12:54 | Autor: srpskainfo.com

Petev vjeruje u nove bodove u kvalifikacijama

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev nije puno mijenjao sastav za oktobarski ciklus kvalifikacija u kojem će se igrati protiv Kazahstana i Ukrajine
Ivajlo Petev (foto: Dinamo) -
Ivajlo Petev (foto: Dinamo)

U tim je vraćen Mario Vrančić. Reprezentacija BiH je u proteklom periodu najviše golova primila nakon prekida

- Saglasan sam da su nam prekidi boljka, moramo obratiti pažnju na to i ispravimo nedostatke. U posljednjoj utakmici smo u prvom ili drugom prekidu primili gol, moramo obratiti pažnju na kornere, radićemo, nastavićemo biti skoncentrisani. Teren sa vještačkom travom je njihova prednost, moramo se pripremiti ozbiljno, imaćemo dva treninga tamo, ali naš cilj su tri boda. Iako imamo više defanzivaca u sastavu, nećemo igrati defanzivno - rekao je Petev.

Selektor Petev je zatim istakao da nije želio da remeti odnose u reprezentaciji pozivom za golmana Vladana Kovačevića, te da se nada da će uskoro Muhamed Bešić se vratiti u formu koja bi mu otvorila vrata reprezentacije.

- Odlična varijanta bi bila da osvojimo šest bodova, prvo smo skoncentrisani na Kazahstan, pa onda na Ukrajinu. Bitno je kako ćemo izgledati i igrati. Postoji mogućnost da možemo da pobijedimo obje utakmice, fudbal je čudo, idemo na Kazahstan, a onda ćemo misliti o Ukrajini. Šest bodova bi bilo odlično - rekao je Petev.

Ekipa se okuplja 4. oktobra, a dva dana kasnije putuje u Kazahstan, gdje će igrati meč 9. oktobra.

Spisak: Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Branimir Cipetić, Mateo Sušić, Јusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Adnan Kovačević, Aleksandar Јovičić, Ajdin Nukić.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Mario Vrančić, Miroslav Stevanović, Adi Nalić , Almedin Ziljkić.

Napad: Edin DŽeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.