latinica  ћирилица
23/09/2021 |  13:39 ⇒ 13:42 | Autor: SRNA

Petković: Trojica mladića pretučena samo zato što su Srbi

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su trojica srpskih mladića napadnuta i pretučena kod administrativnog prelaza Brnjak samo zato što su Srbi i istakao da odgovornost za ovaj incident snosi premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti.
Petar Petković  (Foto:kossev.info) -
Petar Petković (Foto:kossev.info)

- Danas smo svjedočili brutalnoj i zastrašujućoj primjeni sile od pripadnika specijalnih jedinica ROSU, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukla trojicu srpskih mladića - naveo je Petković.

On je istakao da su Zoran Tomović, Јovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, da nisu nikoga provocirali, već da su postali mete samo zato što su Srbi, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na sjeveru pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, riječ je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva - naveo je Petković.

On je ukazao da je sada više nego jasno da Kurtija ne zanima nikakav dijalog, ni rješenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već da na silu pokušava da osvoji sjever Kosova i Metohije.

- Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa sjevera Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, nijednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primjenu sile. Mi fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na Kosovu i Metohiji nećemo tolerisati i to svi moraju dobro da shvate - poručio je Petković.

On je zamolio Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasijedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer je to, kako je istakao, cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja.