latinica  ћирилица
23/09/2021 |  15:20 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Godišnjica stradanja radnika RTRS-a na Ozrenu (FOTO/VIDEO)

Na današnji dan prije 26 godina na Ozrenu su na radnom zadatku poginuli radnici Radio-televizije Republike Srpske Saša Kolevski i Goran Pejčinović.
Polaganje vijenaca poginulim radnicima RTRS-a na Ozrenu - Foto: RTRS
Polaganje vijenaca poginulim radnicima RTRS-a na OzrenuFoto: RTRS

Iako je vozilo kojim su Kolevski i Pejčinović išli na teren bilo vidno obilježeno, muslimanska strana otvorila je vatru na našu tv ekipu.

Foto: RTRS

Na mjestu pogibije otac Saše Kolevskog s tugom se prisjeća nastradalog sina. Јedina utjeha je to da, kaže Trajče Kolevski, sjećanje na njih i danas živi.

- I kada vidim njegovu kameru, u stomaku se stegne nešto, ali šta da radim. Ne može se pobjeći od toga. Ali mi je drago što se ovako i vi, a i mnogi drugi sjećaju njega, što nije zaboravljen - kaže otac Saše Kolevskog.

Saša Kolevski i Goran Pejčinović išli su da izbliza snime liniju odbrane u vidno obilježenom automobilu. Ipak, to nije spriječilo muslimanske snage da otvore vatru na automobil u kojem su oni stradali, obavljajući novinarski zadatak.

Foto: RTRS

- Ovo su trenuci i ponosa i časti s obzirom na to da se nalazimo na mjestu stradanja naših kolega koji su obavljali svoj zadatak neustrašivo - istakao je Branimir Đuričić, predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske.

Ekipa Radio-televizije Republike Srpske uradila je 2017. godine dokumentarni film "Spavajte mladići", priču o Saši Kolevskom, Goranu Pejčinoviću, Mladenu Obradoviću, Ljubi Kerkezu i Draganu Klačaru, našim radnicima stradalim u toku rata obavljajući novinarski posao.