latinica  ћирилица
23/09/2021 |  16:25 | Autor: SRNA

Naredne dvije godine po 10 miliona KM za Ortopedsku hirurgiju

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost da u republičkom budžetu za naredne dvije godine bude obezbijeđeno po 10.000.000 KM za svaku godinu za realizaciju projekta "Ortopedska hirurgija" Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na današnjoj sjednici Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o kapitalnim ulaganjima i sredstvima za kapitalne investicije Zavoda i zahtjevu za podršku i dodjelu sredstava za kapitalne investicije za realizaciju ovog projekta.

Vlada Republike Srpske zadužila je Zavod da pribavi neophodnu investiciono-tehničku dokumentaciju i sprovede postupak javne nabavke radova i nabavku medicinske i nemedicinske opreme i namještaja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

- Odjeljenje za ortopedsku hirurgiju u Zavodu je lider u endoprotetici kuka i koljena, te artroskopskim rekonstrukcijama ligamenata koljena i ramena, sa značajnom regionalnom pozicijom, te je značajna sprega sa programom rehabilitacije operisanih pacijenata - navodi se u saopštenju.

Napominje se i da je broj zahvata svake godine u porastu, što uslovljava i bolju opremljenost ortopedske hirurgije i te dodatne potrebe za prostorom, s obzirom na to da trenutni smještajni kapaciteti nisu dovoljni.

- Sadašnji prostor Odjeljenja za ortopedsku hirurgiju na lokalitetu Trapisti, svojim prostornim i drugim kapacitetima, ne može u potpunosti zadovoljiti kompletne usluge pacijentima - navodi se u saopštenju.

S obzirom na vrijednost ove investicije i finansijske mogućnosti Zavoda, Zavod se opredijelio za rekonstrukciju i dogradnju hotela Slateks. Cjelokupan projekat je planiran u okviru više faza, a ukupna vrijednost investicije je 38.000.000 KM, od kojih će dio sredstava samostalno obezbijediti Zavod.