latinica  ћирилица
23/09/2021 |  16:45 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Aleksandar Savić izabran za predsjednika BORS-a (VIDEO)

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske danas je na sjednici u Istočnom Sarajevu za predsjednika Predsjedništva BORS-a izabralo Aleksandra Savića, a funkciju njegovog zamjenika preuzeo je Duško Mitrić.
Aleksandar Savić - Foto: RTRS
Aleksandar SavićFoto: RTRS

Boračkoj organizaciji Republike Srpske, kao i novom rukovodstvu BO Pale podršku i u budućem radu potvrdio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Majska Skupština Boračke organizacije Republike Srpske o preispitivanju načina izbora rukovodstava u pojedinim opštinskim organizacijama donijela je rezultate i provedena je u većini opštinskih organizacija.

Ni odsustvo predsjednika Skupštine BORS-a Milomira Savčića nije poljuljalo ovu organizaciju.

- Određena konsolidacija zaista je postignuta. Imamo najavu sa terena da će naredna sjednica Predsjedništva biti posjećena i od onih koji su ovu sjednicu na neki način možda i bojkotovali - rekao je Savić.

Razlog je i to što predstoji usaglašavanje Memoranduma sa Vladom Srpske radi rješavanja statusnih pitanja boračke populacije.

- Mi smo dali mišljenje kao Ministarstvo i slažemo se sa pitanjima koja je pokrenuo BORS, ali nije na ministarstvu da daje konačnu odluku - smatra Milan Torbica savjetnik ministra rada i boračko invalidske zaštite.

Saradnju odbora boračkih organizacija u Istočnom Sarajevu sa gradskom upravom rukovodstvo BORS-a izdvojilo je kao primjer i ostalim regijama u Republici Srpskoj. Raspodjeli svog dijela od gradskih godišnjih izdvajanja u ukupnom iznosu od 150 hiljada maraka, novi paljanski Opštinski odbor pristupiće racionalnije.

- Da se pomoć definiše na mjesnim odborima koji su najupućeniji u probleme boračkih kategorija - istakla je Јasna Lazarević Gavrilović, predsjednica OO Boračke organizacije Pale.

Potvrđena je buduća saradnja gradske uprave sa novim rukovodstvom paljanske organizacije.

- Drago mi je da je proces okončan. Nije bilo dramatično kako su neki željeli da predstave, bilo je potrebno da se provedu izbori u mjesnim organizacijama - istakao je Ljubiša Ćosić gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ne umanjujući rezultate rada i saradnju sa ranijim paljanskim rukovodstvom Boračke organizacije, Ćosić je istakao da je masovnost odziva boraca na izbor , novom rukovodstvu dala puni legitimitet.