latinica  ћирилица
23/09/2021 |  20:01 | Autor: SRNA

Banjac: Odluke po narudžbi bošnjačke politike, odbaciti ih u NSRS

Šume su vlasništvo i svojina Republike Srpske, a ne BiH i nikakva odluka Ustavnog suda BiH to neće promijeniti, poručio je lider NPS-a Darko Banjac, naglasivši da su i sve ranije odluke ovog sarajevskog pravosudnog čeda, koji radi kako bošnjački politički kor diktira, išle na štetu Republike Srpske i odbačene su.
Darko Banjac - Foto: Glas Srpske
Darko BanjacFoto: Glas Srpske

Komentarišući odluku Ustavnog suda BiH koji je danas utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Srpske, Banjac je rekao Srni da je ova odluka politička, a ne pravna i samo je jedan u nizu pokušaja otimanja teritorije i prirodnih bogatstava Srpske.

On je naglasio da je riječ o još jednoj skandaloznoj odluci koju provode strane sudije u Ustavnom sudu zajedno sa bošnjačkim sudijama.

- Nedavno je taj isti sud po nalogu iz Sarajeva osporio i veliki projekat "Gornja Drina", to jeste izgradnju tri hidrocentrale na Drini što predstavlja jedan od najvećih poslijeratnih projekata u Republici Srpskoj i BiH. Odluku u Ustavnom sudu su donijeli jer je Srbija uključena u realizaciju projekta i to smeta Sarajevu, a sigurno ne zato što imaju neko pravno objašnjenje - podsjetio je Banjac.

On je ocijenio da u Narodnoj skupštini Republike Srpske treba odbaciti sve odluke Ustavnog suda BiH jer je i više nego očigledno da je riječ o političkom sudu u rukama bošnjačke sarajevske politike koja i piše odluke dok ih u sudu samo pročitaju.