latinica  ћирилица
23/09/2021 |  20:52 ⇒ 20:55 | Autor: SRNA

Potencijali Srpske promovisani u Kruševcu

U Kruševcu je danas, u okviru Manifestacije Dani Srpske u Srbiji, promovisana turistička ponuda Republike Srpske, a predstavnici turističkih organizacija Bijeljine i grada domaćina dogovorili unapređenje saradnje.
Dani Srpske u Srbiji - Foto: RTRS
Dani Srpske u SrbijiFoto: RTRS

Predstavljanje Republike Srpske i njenih potencijala Kruševljanima počelo je na Trgu glumaca promocijom turističke ponude Srpske, gdje su štand republičke i lokalnih turističkih organizacija posjetile Tatjana Duvnjak i Јelena Kusmuk iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i direktor Turističke organizacije Kruševca Suzana Milosavljević.

- Veliko nam je zadovoljstvo što su Turistička organizacija Republike Srpske i Turistička organizacija Bijeljine danas u Kruševcu, jer je to prilika da razmijenimo iskustva i doprinijeli da naši građani posjete Republiku Srpsku, kao i da gosti iz Republike Srpske dođu u Kruševac - rekla je Milosavljevićeva.

Direktorka Turističke organizacije Bijeljina Јasmina Abdulahagić navela je da su na štandu predstavljene turističke ponude šest gradova Srpske, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Delegaciju Predstavništva Republike Srpske i Turističke organizacije Bijeljina u gradskoj upravi Kruševca ugostili su pomoćnik gradonačelnika Јelena Todorović, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Markom Kneževićem i Suzana Milosavljević.

Predstavnici turističkih organizacija Kruševca i Bijeljine tokom razgovora su razmijenili iskustva.

Domaćinima su se za gostoprimstvo zahvalile Tatjana Duvnjak i Јelena Kusmuk, koje su im predstavile program ovogodišpnje manifestacije Dani Srpske u Srbiji i ukazale da je akcenat stavljen na unapređenje saradnje gradova i opština Srpske i Srbije.

Program manifestacije Dani Srpske u Srbiji, koji se održava u Kruševcu, završen je u gradskom pozorištu, gdje je bijeljinsko pozorište "Semberija" izvelo predstavu "Komedija ometena u razvoju", urađenu po motivima Rableovog satiričnog romana "Gargantua i Pantagruel".

Tekst je napisao Milivoje Mićanović, predstavu je režirao Dušan Tuzlančić, a u njoj igraju glumci iz pet akademija u regionu.

Deveta manifestacija Dani Srpske u Srbiji sutra će biti nastavljena u Kraljevu i u Šidu.