latinica  ћирилица
24/09/2021 |  10:52 | Autor: RTRS

SP u futsalu: Srbija protiv Portugala

Futsal reprezentacija Srbije večeras od 19 časova igra meč osmine finala Svjetskog prvenstva u Litvaniji protiv Portugala.
Futsal reprezentacija Srbije (foto: futsalsrbija.com) -
Futsal reprezentacija Srbije (foto: futsalsrbija.com)

Srpski futsaleri ostavili su solidan utisak protiv Irana i aktuelnog svjetskog prvaka Argentine u grupi, ali su, nažalost, u oba meča pretrpjeli poraze.

Uslijedio je spektakularan duel protiv Sjedinjenih Američkih Država i pobjeda od 7:0, za prolaz među 16 najboljih timova na svijetu.

- Očekivanja su velika kod svih igrača jer smo u posljednje vrijeme igrali mnogo jakih utakmica i vidjeli da možemo sa svima - rekao je najbolji igrač Srbije Јovan Lazarević.

Srbiju u osmini finala očekuje duel protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Portugala, koja je i jedan od najvećih favorita na Svjetskom prvenstvu u Litvaniji.

- Oni su favoriti, ali sa ovom igrom koju smo pokazali protiv Argentine i Irana, mislim da taj naziv "favoriti" je baš onako blag i da imamo svoje šanse - smatra golman srpske reprezentacije, Miodrag Aksentijević.

Portugalci su na prošlom Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji 2016. bili četvrti, a najbolji rezultat na svjetskim kupovima ostvarili su 2000. u Gvatemali, kada su bili treći na svijetu. Srbija će se na svjetskim prvenstvima prvi put sastati sa Portugalom.

Meč osmine finala SP u futsalu igra se u Žalgiris areni u Kaunasu.