latinica  ћирилица
24/09/2021 |  11:24 ⇒ 12:20 | Autor: RTRS

PL BiH: Sutra derbi Borca i Sarajeva

Fudbaleri banjalučkog Borca u okviru 11. kola M:tel Premijer lige BiH sutra dočekuju ekipu Sarajeva.
FK Borac     (Foto:fk borac) -
FK Borac (Foto:fk borac)

Utakmica će biti odigrana na Gradskom stadionu u Banjaluci sa početkom u 19 časova.

Ulaznice za derbi meč između Borca i Sarajeva mogu se kupiti u tržnom centru Delta Planet, kao i na blagajni stadiona u Platonovoj.

Trener Borca Nemanja Miljanović ističe da je dobro upoznao ekipu rivala. Sarajevo je tokom polusezone mijenjalo formacije, a trener Sablić ima na raspolaganju većinu igrača.

- Očekuje nas jako težak meč, osvojili smo tri veoma važna boda u Mostaru i krenuli ka gornjem dijelu tabele. Ako damo maksimum kao u dosadašnjim mečevima možemo se nadati najboljem, a to je pobjeda kojom bi napravili dobar korak ka samom vrhu. Sarajevo ima kvalitet, biće oslabljeni neigranjem Šabanovića, kao i Bagarića. Ali Ahmetović se vratio, u sve boljoj je formi, tu je sad i Fanimo. Takođe imaju Bodula, koji donosi ekstra kvalitet i među najboljim je igračima u ligi. Dobili su Željezničar, to im je donijelo sigurnost, ali i mi smo u naletu, tako da se nadam najboljem - poručio je MIljanović.

Ekipa Borca nalazi se na 5. mjestu na tabeli sa 13 bodova iz devet susreta, dok je ekipa sa Koševa trećeplasirana sa 17 bodova iz utakmice više.

Podsjećamo, u posljednjem susretu ove dvije ekipe, fudbaleri Borca slavili su na gostovanju Sarajevu (0:2), i na taj način sebi trasirali put ka prošlosezonskoj šampionskoj tituli.

Sutra su na programu i mečevi Rudar Prijedora i Radnika (15 časova) i Tuzla sitija i Veleža (17 časova).