latinica  ћирилица
24/09/2021 |  12:08 ⇒ 12:10 | Autor: RTRS

PU Prijedor: Poslodavci oštetili budžet i radnike

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor Izvještaj o krivičnom djelu protiv lica Lj.R. i D.M. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela povreda osnovnih prava radnika, povreda prava iz socijalnog osiguranja i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, saopšteno je iz PU Prijedor.
PU Prijedor - Foto: RTRS
PU PrijedorFoto: RTRS

Osumnjičeno lice Lj.R. se tereti da je kao vlasnik preduzetničke radnje u Prijedoru, na određeni vremenski period tokom 2016. i 2017. godine zaposlilo dvije radnice za koje nije uplaćivalo doprinose iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja.

Osumnjičeno lice D.M. se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti, u periodu od decembra 2017. godine do marta 2021. godine zaposlilo iste radnice za koje takođe nije uplaćivalo doprinose iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja.

Izbjegavanjem plaćanja doprinosa iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti osumnjičena lica su oštetila Budžet Republike Srpske i radnike za ukupan iznos od 26.750,11 KM, navodi se u saopštenju.