latinica  ћирилица
24/09/2021 |  13:32 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Mia Begović u Banjaluci i Prijedoru

Poznata jugoslovenska i hrvatska glumica Mia Begović prvi put dolazi u Banjaluku sa čuvenom predstavom "Sve što sam prešutjela" koja će biti izvedena u Gradskom pozorištu Јazavac 29. septembra 2021. godine. Dan poslije, 30. oktobra, predstava će biti izvedena u Pozorištu Prijedor.
Mia Begović - Sve što sam prešutjela (Foto: Venturo) -
Mia Begović - Sve što sam prešutjela (Foto: Venturo)

"Sve što sam prešutjela" je svojevrsna ispovijest glumice u kojoj publiku vodi kroz svoj život, govoreći o usponima i padovima, ljubavi, rastancima i gubicima, ali i o najvećim životnim i profesionalnim radostima.

Predstava je praizvedbu doživjela na sceni Pozorišta Vidra 2017. godine i predstavlja presjek života i rada slavne glumice iz perspektive žene, majke, prijateljice. Јedne od mnogih koje će se u ovoj predstavi prepoznati.

Reditelj predstave je nagrađivani Ivan Leo Lemo.

Organizator gostovanja je agencija Venturo Banjaluka, a karte se mogu kupiti u Gradskom pozorištu Јazavac i Pozorištu Prijedor.

Mia Begović je već 20 godina član Kazališta Kerempuh iz Zagreba.

U svojoj bogatoj karijeri snimala je u svim državama bivše Јugoslavije.

Ostvarila je više od 60 uloga a, publika je naročito pamti po ulogama u serijama "Vila Marija", "Zabranjena ljubav", "Ponos Ratkajevih", "Tata i zetovi".

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja od kojih posebno treba izdvojiti nagradu Afrodita koju je 1986. godine dobila za najpopularniju glumicu Јugoslavije, nagradu Histrion za poseban doprinos glumi 1996. i 1998. godine i nagradu Orlando Dubrovačkih ljetnih igara 2014. godine.